Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2007 15:22 - Човекът с пчелите
Автор: jenseits Категория: Изкуство   
Прочетен: 1206 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.11.2007 15:28


Вървеше по улицата със своята полупрегърбена походка, ръцете му някак стиснато бяха напъхани в джобовете на палтото. Невисок, ненисък пълничък и леко плешив човек с поглед, препращащ някъде другаде, но не и тук, не и сега. Около главата му бръмчаха пчели, много пчели, като че ли бе кошер. Това, изглежда, не правеше особено впечатление на хората наоколо - сякаш нито чуваха пчелите, нито ги виждаха, нито ги интересуваха.

Продължаваше да крачи по навик на някъде. След малко сви в една пряка и потъна в дограмираната паст на някакъв офис.

Прилежно се настани на бюрото си и започна да си върши работата. Колегите започнаха лека по лека да се появяват, а с това и задачите му за деня се понатрупаха на бюрото. С всяка ново задание пчелното бръмчене, макар и едва доловимо ставаше по-осезаемо.

Колкото по-увиснали бяха раменете му, толкова повече задачи му се даваха и все по-голяма част от тях не беше негова работа.

Бе почти края на деня. Той беше уморен, но доволен, че е изпълнил работния си дълг, така да се каже. Отново получи задание. Неясно, не премислено, трудоемко, супер спешно. Пчелите сякаш се посъбудиха и започнаха да се стрелкат около него. „Бръм-бръъъм-бррръм!”, наситено жужене. Махна заповеднически с ръка да ги усмири.

Свърши работата, макар че се наложи да остане дълго, след като колегите му лека по лека се бяха разотишли.

Излезе, забързано се отправи към дома си. Отваряше уста, като че му се гади, но от там излизаха само още и още пчели. Сложи ръка на устата си, почти тичайки към вкъщи.

Прибра се. Пчели го посрещнаха отвсякъде – от гардероба, от шкафа, от леглото, от хладилника. Почувства се спасен и в безопасност. Нахрани се с филия. Филия с мед. Хранеше сам себе си. Самопоглъщаше се и пак се възпроизвеждаше. Нищо не излизаше, всичко беше от него и за него. А и нямаше как да бъде другояче.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: jenseits
Категория: Изкуство
Прочетен: 79825
Постинги: 27
Коментари: 164
Гласове: 794
Архив